Onze visie op Endurance Races

Wat is onze visie op ons “Endurance Raceteam”? Nu, daarvoor hebben we de volgende 5 principes bedacht waarin we ons allemaal kunnen vinden, herkennen en accepteren:

  1. Van iedere Endurance race gaan we een feestje maken
  2. We respecteren en vertrouwen elkaar voor de volle 100%
  3. We hebben de auto tijdens het racen altijd onder controle
  4. Alle rijders rijden evenveel tijd in de race
  5. Onze strategie is om hoog te eindigen door gewoon te blijven rijden

Van iedere Endurance race gaan we een feestje maken

Voor ons zijn de gezelligheid, het samenwerken als team en het lekkere racen de ingrediënten voor het feestje. Dit betekent onder andere dat als je niet op de baan aan het rijden bent, dat je dan ook meehelpt met de andere taken zoals tanken, banden controleren, eten en drinken verzorgen, etc. Maar dit betekent ook dat we na het racen in Zandvoort altijd met elkaar gezellig in de pitbox gaan eten, waarbij de rijders natuurlijk alles betalen.

We respecteren en vertrouwen elkaar voor de volle 100%

Endurance racen is een teamsport en dat werkt alleen als je elkaar vertrouwt. Natuurlijk zijn we allemaal anders, maar we weten dat iedereen zich voor de volle 100% inzet en zijn best doet. En ja, we maken allemaal wel eens een foutje, dat hoort erbij. Dus als er eens een keer iets misgaat dan gaan we daar ook niet over zeuren.

We hebben de auto tijdens het racen altijd onder controle

We willen allemaal zoveel mogelijk rijden op zo’n dag. Dus als de eerste rijder gelijk de bocht uitvliegt dan kunnen we weer inpakken en naar huis. En dat willen we juist niet. Vandaar dat het voorop staat dat je altijd de auto onder controle houdt. En ja, dat kan ook wel eens misgaan. Is niet anders.

Alle rijders rijden evenveel tijd in de race

We willen dat iedereen evenveel rijtijd heeft, want we verdelen de kosten evenredig over de rijders. Dit betekent ook dat we op dit vlak niet het uiterste doen om de race te winnen. Want ja, wisselen onder Code 60 is een betere winst strategie dan wisselen om de 40 minuten. Het zij zo!

Onze strategie is om hoog te eindigen door gewoon te blijven rijden

In het verleden hebben we gezien dat je hoog kan eindigen door gewoon een goed geprepareerde auto te hebben en door constant snelle rondes te rijden zonder van de baan te raken. Vandaar ook altijd de auto onder controle houden. En we zien tevens dat een groter deel van de fun is om te zien wie van de teamleden nu de snelste ronden rijdt met de raceauto. Echt onzettend leuk en spannend.

Comments are closed.